четвер, 17 березня 2011 р.

Пора святкувань, пов’язаних з весняним рівноденням.

Рідновіри ОРУ (крім Святовита Пашника!) святкують Великдень у неділю (за юдейським семиденним тижнем), що перед весняним рівноденням.
У "Родовому вогнищі рідної православної віри" й у згаданого вище Святовита святкування Великодня теж у неділю (за юдейським семиденним тижнем), але вже після весняного рівнодення (через сім днів після рідновірів ОРУ).
А я святкую Новоліття! Разом з мільярдом рідновірів Індії! ;))) У по-повневий вівторок, 1 квітня 7519 року (22 березня 2011 року за григоріанським календарем).
До Великодня мені ще мандрувати й мандрувати! :) Святкування ж у першу - після весняного рівнодення - по-повневу неділю (за природнім тижнем, позначеним з неба Місяцем). Цієї весни це буде аж 29 квітня (19 квітня за григоріанським) :)))
Усім веселих святкувань! ;)

середу, 2 березня 2011 р.

Цього року новоліття в Об’єднанні Рідновірів України (ОРУ) - 6 березня? :)


Об'єднання Рідновірів України запрошує на Свято Новоліття, що відбудеться 6 березня о 12-й годині дня на Центральному жертовнику м. Києва по вул. Володимирська, 2 (навпроти входу в Історичний музей).
Адміністрація ОРУ

Сьогодні за моїм календарем 11.11.7518 року ;)

Копія:  опубліковано 31 січ. 2011 09:02 Мандрівний Волхв
Вітання усім!
З 11.11.7518 року! ;) Або ж, з до-молодиковим четвергом 11 лютого 7518 року!
Хай і цей день у нашій українській хаті буде гарним і корисним для нашого роду!
Будьмо! ;)

ВЛЕСКНИГА та інші книжки ПОШТОЮ

Взято із сайту "Ятрань"

13.12.2010 | 09:41
Вперше під однією палітуркою видано науковий переклад і ритмічний переказ ВЛЕСКНИГИ: „Ілар Хоругин. ВЛЕСКНИГА” (примітки і коментарі Сергія Піддубного). У виданні також детально досліджуються згадувані древнім автором племена, боги та релігійна система русів. Книга ілюстрована рідкісними зображеннями древності. Вміщено оригінальні тексти дощечок, покажчики та афоризми Книги – ціна з пересилкою 45 грн.
Шанувальникам древньої історії також пропонуються такі книжки Сергія Піддубного:

Сергій ПІДДУБНИЙ: Влескнига засвідчує вікодавність нашого народу

— За останні десятиліття з’явилося кілька перекладів таємничої Влескниги — ВК, — розповідає Сергій ПІДДУБНИЙ. — На жаль, їхня кількість мало впливає на якість самого перекладу. Тексти рясніють помилками, в них залишається ще чимало нерозгаданих і непрояснених місць. Наприклад, слово «пеньки» розтлумачено як «чаклуни», назву хозарського міста Тамоторку та слово «халабуда» (намет над возом) передано як імена князів — відповідно Таматарха й Халабуда, прадавні найменування нашого народу — «бори» і «прабори» — перекладено як «боротьба» й «війна», а назву племені, з якого, по суті, починається родовід українців, перекладачі прочитали не як «окра-венці», тобто «о(у)кри й венеди», а як «кравенці».

Священна Рада жреців і волхвів ОРУ (лише посвяченим ОРУ)

22 січня 7518 (2011) року в м.Києві відбудеться Священна Рада жреців і волхвів ОРУ. Посвяченим вохвам і жрецям прохання зв'язатися з керівництвом ОРУ для уточнення місця проведення. Телефон для контактів 066-62-666-25.

"Велесова книга" у прямому ефірі! ;)

Як мене повідомив Інґвар Аркуша, а також сайт "Об'єднання Рідновірів України"13 січня 7518(2011) року з 21.00 до 22.30 на ФМ "Нова хвиля" 91,2 в проекті Ірини Орловської  "ДУМКИ та ЗВУКИ", грає наживо діджей Преображенський, оживають рядки "Велесової книги" видавництва "Мандрівець"

Підготовка до святкування Дня Соборності України 22 січня 2011р. у Києві

"Сьогодні, 11 січня 2011 року о 19-00, за адресою:
м.Київ, вул.Ярославів вал 9,
Братство козацького бойового Звичаю «Спас» проводить координаційну раду з приводу організації та проведення святкування Дня Соборності України 22 січня 2011 року в Києві.
Запрошуємо до участі в обговоренні представників громадських організацій та активістів Києва".
Деталі за телефонами:

Водосвяття в Духовному центрі Родового Вогнища РПВ

"Третій рік поспіль, обрядове Коло Духовного центру Родового Вогнища Рідної Православної Віри «Родосвіт» розпочалось ЯрДанським дійством – вшануванням древнього сонячного Бога Яра-Дажбога та Богині води Дани. Традиційно свято збіглось в часі з зимовою сесією Православної Рідновірської Академії Віровідання. Але, цьогоріч Водосвяття співпало й з навчальними зборами Дитячої відичної академії "Віда", середньоосвітнього духовного навчального закладу православних рідновірів.

Чорнобог (Отдання. Видення) - святкування у запорізькій громаді рідновірів

Чорнобог – Бог темряви, ночі, зими, холоду, але водночас таємничості, ворожіння, марення, сну. Чорнобог вічно бореться з Білобогом, вони почергово перемагають один одного, і на землі від того змінюється день (літо) на ніч (зиму), і навпаки. У цій боротьбі (взаємодії) твориться життя: “А обаполи Білобог і Чорнобог перуняться - і ті Сваргу удержують, аби Світу не бути поверженому.” [ВК,11а]. Тому поняття добра і зла є умовним - ні Білобог, ні Чорнобог один без одного не існують, бо обидва знаходяться у володінні Сварога, який і править Світом:

"Спілкування з внутрішніми та вищими енергіями" - наступна лекція у школі Рідної віри в Києві

Наступна школа Рідної віри відбудеться 12 січня 2010 року в МАУП, вул. Фрометівська 2, 23-й корпус.
Номер аудиторії буде на таблиці при вході в корпус.
Тема лекції: "Спілкування з внутрішніми та вищими енергіями".

Виявлено зрадника в рядах рідновірів?

4 серпня рідновіри із київської громади "Покон Роду" отримали на свої електронні адреси листа від пана "Светолика Лукъяненка" із вкладеним у нього текстовим файлом такого змісту: "Перунова сотня- Кто они?"
Тому Перуновій Сотні відразу стало дуже цікаво - а хто ж це є Светолик Лукъяненко? Звичайно серез перуничів такий не значився, в списку електронних адрес громади "Покон Роду" теж. Та все ж шукати слід серед своїх...